Podcasten Jeg har set verden styrte i grus sætter fokus på verdens brændpunkter og flygtninge. Sammen med gæster som fotograf Daniel Rye og tv-vært Mikkel Beha Erichsen undersøges det, hvad det er, der får mennesker til at forlade alt – med et særligt fokus på klimaforandringerne. Hør om tørke og tyfoner i Malawi, havstigningen i Fransk Polynesien og rydningen af regnskoven i Cameroun og Borneo.

Produceret af Caritas med støtte fra Danida

Materialet Docs fra Verden tager eleverne med på en rejse til en række forskellige udviklingslande. Arbejdet tager udgangspunkt i en række helt særlige dokumentarfilm, der skildrer temaer, håb og udfordringer. Filmene kobles med Verdensmålene, FN’s Børnekonvention og Menneskerettighederne.
Produceret af Verdens Bedste Nyheder, Danida og LegMedIT

Undervisningsmaterialet Glimt fra Verden tager eleverne med på en rejse i tid og temaer. Via en række korte film besøger eleverne forskellige verdensdele, og med Verdensmålene som omdrejningspunkt møder eleverne mange lokale helte, håb og udfordringer.
Produceret af Verdens Bedste Nyheder, Danida og LegMedIT

I en tynd tråd er en interaktiv videofortælling, hvor eleverne træffer valgene på vegne af gymnasieeleven, Mathias. Videofortællingen handler om mode- og tekstilindustri og tager udgangspunkt i Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Til videofortællingen er der udviklet undervisningsmateriale til udskolingen og stx.

 Udviklet af LabanStories i 2021.

Baggrunden for oprettelsen af FN i 1945 belyses sammen med FN’s Verdenserklæring for Menneskerettigheder (1948) og med et tilbageblik til oplysningstidens ideer om, at alle mennesker er født lige og med lige rettigheder. Medv. Steven Jensen, seniorforsker, Inst. for Menneskerettigheder.

Indgår i forløbet FN og menneskerettighedernes historie, der er udviklet i forbindelse med markeringen af 75-året for FN's oprettelse. 

Menneskerettighederne står i centrum af FN, men hvad kan FN gøre, når menneskerettighederne ikke respekteres? Og hvordan kan Verdensmålene være med til at styrke menneskerettighederne? Medv. Steven Jensen, seniorforsker, Inst. for Menneskerettigheder.

Indgår i forløbet FN og menneskerettighedernes historie, der er udviklet i forbindelse med markeringen af 75-året for FN's oprettelse. 

Animationsfilm, der forklarer, hvordan FN fungerer.

Udviklet til forløbet: Menneskerettigheder - hvordan sikres de? i forbindelse med markeringen af 75-året for FN's oprettelse. 

Produceret af Travers Media for VerdensKlasse, UNDP og Globale Gymnasier med støtte fra Hermod Lannungs Fond.

Forløbet om EU’s historie består af en podcast på to afsnit, der hver varer ca. 18 minutter samt tilhørende øvelser.

Du finder podcast, øvelser og en lærervejledning her.

Produceret af Travers Media og DEO med støtte fra Europa-Nævnet og Blankbåndsmidlerne.

Et dilemmaspil, der inviterer danske elever med på en tur til Vestafrika, hvor de lærer, hvordan det er at være ung i Sierra Leone med særligt fokus på tabuer som menstruation, prævention, kønssygdomme og seksuelle rettigheder. Dilemmaspillet giver eleverne en bedre forståelse for dansk udviklingsarbejde samt de forskelle og ligheder, der kan være på at være ung i Danmark versus i Vestafrika.
Udviklet af Lulu Lab til udskolingselever.

UHØRT er en YouTube-kanal startet af en gruppe unge, der ønsker at tage problemstillinger op, man sjældent hører om. Videoerne kan bruges i arbejdet med Verdensmål 10 om mindre ulighed ift. at føle sig sat i bås på baggrund af ens etnicitet.

Projektet er støttet af Mellemfolkeligt Samvirke.

 

 

Sider

FN'S 17 VERDENSMÅL FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING

Afskaf fattigdom
Stop sult
Sundhed og trivsel
Kvalitetsuddannelse
Ligestilling mellem kønnene
Rent vand og sanitet
Bæredygtig energis
Anstændige jobs
Industri, innovation og infrastruktur
Mindre ulighed
Bæredygtige byer og lokalsamfund
Ansvarligt forbrug og produktion
Klimaindsats
Livet i havet
Livet på land
Fred, retfærdighed og stærke institutioner
Partnerskaber
Verdensmålene